Nuoc Cham

IMG_0082

En sød-sur-stærk dippingsauce der bruges – som kineserne bruger soya – til stort set alle retter, nærmest som salt og peber. Næsten alle retter i Vietnam er en anelse undersaltede, da man altid har denne sauce at “smage til med“ ved bordet. Denne udgave er fra Saigon, hvor maden er ret sød. Nordpå bruger man ofte fiskesaucen ren eller kun tilsat lidt chili. Der kan tilsættes vand, hvis man synes smagen er for kraftig. Kan gemmes i køleskab en uge. Giver ca. 1 dl

4 spsk fiskesauce

saften af 2 lime ca. 4 spsk

2 spsk sukker

1 fed hvidløg

en halv stor rød chili

Hak chili og hvidløg fint.

Bland alle ingredienser til sukkeret er opløst.

Smag til

Den skal ikke være for sur, men have en god balance mellem sødt, surt, salt og stærkt.

Hvidløget kan udskiftes med finthakket ingefær eller citrongræs